Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το λιανικό εμπόριο ωθεί τη Wall

Σε θετικό έδαφος η Wall μετά το χθεσινό ξεπούλημα, με τους επενδυτές να «ξεχνούν» προς ώρας το πετρελαϊκό ράλι και να επικεντρώνεται στις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου. Ήπια πτώση στην Ευρώπη.

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά μετά τις ισχυρές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, με την αγορά να «ξεχνά» προς ώρας το πετρελαϊκό ράλι και να επικεντρώνεται στις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε έντονα πτωτικά, υποχωρώντας στα χαμηλά ημέρας μετά την εκτίναξη της πετρελαϊκής τιμής σε νέα ιστορικά υψηλά, πάνω από τα 123 δολάρια το βαρέλι.

Σήμερα, το πετρέλαιο υποχωρεί ελαφρώς, διατηρούμενο πάντως κοντά στα επίπεδα των 123 δολαρίων το βαρέλι.

Ωστόσο, η προσοχή της αγοράς στρέφεται σε τυχόν αγοραστικές ευκαιρίες που προέκυψαν από τη χθεσινή βίαιη κίνηση, αλλά και στις πωλήσεις Απριλίου των εταιριών λιανικού εμπορίου.

Ειδικότερα, κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Wal Mart, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 3,2% ενώ ισχυρές πωλήσεις εμφάνισαν οι περισσότερες εταιρίες του κλάδου.

Κέρδη για τον τίτλο της Unilever μετά την ανακοίνωση για αύξηση κερδών κατά 34%.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της AIG.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.847 μονάδες με άνοδο 0,26%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,48%, στις 2.450 μονάδες. Κέρδη 0,28% για τον S&P 500, στις 1.396 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,58%, στις 5.046 μονάδες ενώ πτώση 0,63% εμφανίζει ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, που κινείται στις 7.031 μονάδες. Απώλειες 0,29% στον FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.242 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v