Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και AIG "βαραίνουν" τη Wall

To ράλι του πετρελαίου σε νέα ιστορικά υψηλά αλλά και οι ισχυρές ζημιές της AIG προκαλούν νευρικότητα στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να κινούνται σαφώς χαμηλότερα. Πτώση στις ευρωαγορές.

To ράλι του πετρελαίου σε νέα ιστορικά υψηλά αλλά και οι αναπάντεχα ισχυρές ζημιές της ασφαλιστικής AIG προκαλούν νευρικότητα στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να κινούνται χαμηλότερα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά κινήθηκε υψηλότερα, μετά το ξεπούλημα της προηγούμενης ημέρας, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου.

Ωστόσο, μετά το κλείσιμο, τα αποτελέσματα της AIG άλλαξαν άρδην το κλίμα στις αγορές, κάτι που αποτυπώνεται σήμερα σε Ασία και Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο ασφαλιστικός κολοσσός ανακοίνωσε ζημιές ύψους 7,8 δισ. δολαρίων ενώ ανακοίνωσε σχέδια αύξησης της ρευστότητας, κάτι που οδήγησε σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων από S&P και Fitch.

Παράλληλα, το πετρέλαιο συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σήμερα κινείται υψηλότερα και από τα 125 δολάρια το βαρέλι, σε νέα ιστορικά υψηλά.

«Βουτιά» και για τον τίτλο της Citigroup μετά την ανακοίνωση σχεδίου για πώληση στοιχείων ενεργητικού ύψους έως και 400 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, στο οικονομικό μέτωπο, αναπάντεχα ισχυρή πτώση εμφάνισε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, στα 58,2 δισ. δολάρια από 62,3 δισ. δολάρια, βοηθούμενο από την υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.723 μονάδες με απώλειες 1,12%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,85%, στις 2.430 μονάδες. Απώλειες 0,94% για τον S&P 500, στις 1.384 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 2,14%, στις 4.947 μονάδες ενώ πτώση 1,26% εμφανίζει ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, που κινείται στις 6.983 μονάδες. Απώλειες 1,3% στον FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.189 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v