Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από λιανεμπόριο στη Wall Street

Κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή "βουτιά", με τις μετοχές λιανικού εμπορίου στο επίκεντρο μετά από ισχυρές πωλήσεις Απριλίου. Υποχωρεί έως τα 122 δολάρια το πετρέλαιο. Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές.

Ήπια κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά μετά τη χθεσινή "βουτιά", με τις μετοχές λιανικού εμπορίου στο επίκεντρο μετά από ισχυρές πωλήσεις Απριλίου. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε έντονα πτωτικά, υποχωρώντας στα χαμηλά ημέρας μετά την εκτίναξη της πετρελαϊκής τιμής σε νέα ιστορικά υψηλά, πάνω από τα 123 δολάρια το βαρέλι.

Σήμερα, το πετρέλαιο υποχωρεί προς τα 122 δολάρια το βαρέλι εν μέσω σεναρίων για παρέμβαση και αύξηση της παραγωγής από τον OPEC.

Ωστόσο, η προσοχή της αγοράς στρέφεται σε τυχόν αγοραστικές ευκαιρίες που προέκυψαν από τη χθεσινή βίαιη κίνηση, αλλά και στις πωλήσεις Απριλίου των εταιριών λιανικού εμπορίου.

Ειδικότερα, κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Wal Mart, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 3,2% ενώ ισχυρές πωλήσεις εμφάνισαν οι περισσότερες εταιρίες του κλάδου.

Κέρδη για τον τίτλο της Unilever μετά την ανακοίνωση για αύξηση κερδών κατά 34%.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της AIG.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.906 μονάδες με άνοδο 0,72%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,96%, στις 2.461 μονάδες. Κέρδη 0,68% για τον S&P 500, στις 1.402 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,46%, στις 5.016 μονάδες ενώ πτώση 0,20% εμφάνισε ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, στις 7.110 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,03% στον FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.268 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v