Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στη Wall

Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της εξαγοράς της EDS από την H.P., επισκιάζουν τα σχόλια του προέδρου της Fed, με την αμερικανική αγορά να κινείται χαμηλότερα. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της εξαγοράς της EDS από την H.P. δεν καταφέρνουν προς ώρας να βελτιώσουν το κλίμα στην αγορά, με τους επενδυτές να προβληματίζονται από τα σχόλια του προέδρου της Fed, με την αμερικανική αγορά να κινείται χαμηλότερα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών αλλά και τα σενάρια για το deal της Hewlett Packard οδήγησαν την αγορά σε σημαντικά κέρδη.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το στοιχείο που φάνηκε να αλλάζει το σκηνικό στη Wall είναι η ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων Απριλίου. Οι πωλήσεις υποχώρησαν για τρίτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, κατά 0,2%, υπερβαίνοντας όμως τις προσδοκίες.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμό προκαλούν τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη, κ. Ben Bernanke, ότι οι συνθήκες στις χρηματαγορές απέχουν ακόμη από το να χαρακτηριστούν φυσιολογικές.

Οριακά χαμηλότερα κινείται η τιμή του πετρελαίου, στα 123,81 δολάρια το βαρέλι αυτή την ώρα στη Νέα Υόρκη.

Στην αγορά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της EDS μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της έναντι 13,9 δισ. δολαρίων από τη Hewlett Packard, επιβεβαιώνοντας σχετικά σενάρια στην αγορά.

Πτώση για τον τίτλο της Wal-Mart, μετά την ανακοίνωση για αύξηση των κερδών της κατά 7% στο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.809 μονάδες με απώλειες 0,52%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,26%, στις 2.481 μονάδες. Πτώση 0,20% για τον S&P 500, στις 1.400 μονάδες.

Νωρίτερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο εμφάνισε απώλειες 0,14% στις 6.211,90 μονάδες, ενώ άνοδο 0,34% εμφάνισε ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, στις 7.060,19 μονάδες. Κέρδη 0,34% στις 4.998,67 μονάδες για τον CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v