Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μάχη" αγοραστών - πωλητών στη Wall

Σταθεροποιητικά έως οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με τις πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο να αντισταθμίζονται από τα θετικά οικονομικά στοιχεία και τα deals. Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά έως οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με τις πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο να αντισταθμίζονται από τα θετικά οικονομικά στοιχεία και την κινητικότητα στα deals.

"Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου πιέζονται μετά από μείωση των τιμών-στόχων από αναλυτή και η αγορά παίρνει τα κέρδη της δεδομένης της ανόδου κατά 10% από τα χαμηλά στα μέσα Μαρτίου" σχολιάζει ο Norman Ali της MFC Global Investment Management. 

Ειδικότερα, η αναλύτρια της Oppenheimer, Meredith Whitney, προχώρησε σε μείωση των τιμών-στόχων για τις τέσσερις επενδυτικές εταιρίες της Wall, τονίζοντας ότι οι προοπτικές τους "είναι πολύ χειρότερες από αυτές που αποτιμά η αγορά".

Νωρίτερα, το στοιχείο που φάνηκε να αλλάζει το σκηνικό στη Wall είναι η ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων Απριλίου. Οι πωλήσεις υποχώρησαν για τρίτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, κατά 0,2%, υπερβαίνοντας όμως τις προσδοκίες. Αναλυτές σχολίαζαν ότι από την εν λόγω έκθεση φάνηκε η ανθεκτικότητα των καταναλωτικών δαπανών, παρά την εκτίναξη του πετρελαίου στο διάστημα αυτό σε επίπεδα ρεκόρ.  

Εν τω μεταξύ, προβληματισμό προκαλούν τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη, κ. Ben Bernanke, ότι οι συνθήκες στις χρηματαγορές απέχουν ακόμη από το να χαρακτηριστούν φυσιολογικές.

Προβληματισμό στους επενδυτές προκαλεί και η παραμονή του πετρελαίου κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Νωρίτερα, το πετρέλαιο έφτασε μια "ανάσα" από τα 127 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της EDS μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της έναντι 13,9 δισ. δολαρίων από τη Hewlett Packard, επιβεβαιώνοντας σχετικά σενάρια στην αγορά. Ισχυρές πιέσεις στον τίτλο της δεύτερης, καθώς το τίμημα θεωρείται από κάποιους αναλυτές, ακριβό.  

Πτώση για τον τίτλο της Wal-Mart, μετά την ανακοίνωση για αύξηση των κερδών της κατά 7% στο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.830 μονάδες με απώλειες 0,35%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,08%, στις 2.490 μονάδες. Οριακές απώλειες 0,01% για τον S&P 500, στις 1.403 μονάδες.

Νωρίτερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο εμφάνισε απώλειες 0,14% στις 6.211,90 μονάδες, ενώ άνοδο 0,34% εμφάνισε ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, στις 7.060,19 μονάδες. Κέρδη 0,34% στις 4.998,67 μονάδες για τον CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v