Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall

Σε οριακά θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά, με τα στοιχεία από την αγορά εργασίας να αντισταθμίζουν τον προβληματισμό για τα κέρδη της Amazon και της Starbucks. Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, με τις ανακοινώσεις από την αγορά εργασίας να αντισταθμίζουν τον προβληματισμό για την κερδοφορία εταιριών όπως η Amazon και η Starbucks. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με κέρδη, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα αποτελέσματα των Boeing και Ambac.

Στη σημερινή συνεδρίαση, τα αποτελέσματα α’ τριμήνου παραμένουν στο επίκεντρο, με την εικόνα από το μέτωπο της οικονομίας να βελτιώνει κάπως το κλίμα, εν όψει και της αναμενόμενης μείωσης επιτοκίων από τη Fed την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική κεντρική τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη και μετά να παραμείνει στο περιθώριο.

Εν τω μεταξύ, πτώση 0,3% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών το Μάρτιο στις ΗΠΑ, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,1%, καθώς επιβαρύνθηκαν από την απεργία στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ωστόσο, η υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας σε χαμηλά 2 μηνών ισχυροποιεί τα σενάρια περί βελτίωσης της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα από το β’ τρίμηνο.

Στην αγορά, κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Apple μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών κατά 36%, αν και η εταιρία εξέδωσε συντηρητικές προβλέψεις για το β’ τρίμηνο.

Σημαντική ώθηση για τη μετοχή της Ford μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, που σηματοδότησε και την επιστροφή της στην κερδοφορία.

Πτώση άνω του 8% για τη Whirpool μετά τη μείωση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη 2008.

«Βουτιά» 12% για τον τίτλο της Starbucks μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας που εξέδωσε για το β’ τρίμηνο και το 2008.

Πτώση 4% για τη μετοχή της Amazon, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από τα στάσιμα περιθώρια κερδοφορίας της εταιρίας.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.786 μονάδες με άνοδο 0,18%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,14%, στις 2.408 μονάδες. Κέρδη 0,13% για τον S&P, στις 1.381 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,90%, στις 6.028 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,19%, στις 4.935 μονάδες. Ανοδος 0,27% για τον DAX 30, στις 6.813 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v