Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Macs & iPods «απογείωσαν» την Apple

Η «μηχανή» της Apple δούλεψε με εξαιρετικά εντυπωσιακούς ρυθμούς στο β’ τρίμηνο του έτους χρήσης, καθώς ο όμιλος υψηλής τεχνολογίας ανακοίνωσε αύξηση κερδών 36%, ξεπερνώντας τόσο τις δικές του προβλέψεις όσο της αγοράς.

Macs & iPods «απογείωσαν» την Apple
Η «μηχανή» της Apple δούλεψε με εξαιρετικά εντυπωσιακούς ρυθμούς στο β’ τρίμηνο του έτους χρήσης, καθώς ο όμιλος υψηλής τεχνολογίας ανακοίνωσε αύξηση κερδών 36%, ξεπερνώντας τόσο τις δικές του προβλέψεις όσο και αυτές της αγοράς.

Τα κέρδη της Apple διαμορφώθηκαν στα 1,05 δισ. δολάρια ή 1,16 δολάρια ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης του ίδιου του ομίλου για διαμόρφωση στα 94 σεντς ανά μετοχή και των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research για 1,05 δολάρια ανά μετοχή.

Ο κύκλος εργασιών ακολούθησε ανάλογη πορεία καθώς διαμορφώθηκε στα 7,51 δισ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου άγγιξαν το επίπεδο των 5,26 δισ. δολαρίων, με άνοδο 43%.

Κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου ο όμιλος ανακοίνωσε ότι πέτυχε πωλήσεις 2,29 εκατ. υπολογιστών Macintosh, 1,7 εκατ. συσκευών κινητής τηλεφωνίας IPhone και 10,6 εκατ. συσκευών ψηφιακής αναπαραγωγής μουσικής iPod.

Για το γ’ τρίμηνο η Apple αναμένει ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν κοντά στο ένα δολάριο ανά μετοχή, με πωλήσεις ύψους 7,2 δισ. δολαρίων.

Η πρόβλεψή της, όμως, για το γ' τρίμηνο, η οποία δεν ικανοποίησε την αγορά, οδήγησε σε πτώση υψηλότερα από το 4% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v