Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. Στο 4,16% διολισθαίνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη για τον χρυσό. Πτώση 1% για το Brent. Ενισχύεται το δολάριο.

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων και αναμένουν την αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 40.555 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,35% χαμηλότερα στις 17.136 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,74% στις 5.423 μονάδες. 

Οι S&P 500 και Nasdaq ξεκίνησαν σε θετικό έδαφος αλλά γύρισαν στο «κόκκινο» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών των ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Μάιο για δέκατο έκτο διαδοχικό μήνα, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο-ρεκόρ.

O δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος καταγράφει τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές, ενισχύθηκε 0,3% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο.

Η άνοδος σε σχέση με τον Μάιο του 2023 διαμορφώθηκε στο 6,8%.

Εν τω μεταξύ, οι ανοικτές θέσεις εργασίας μειώθηκαν στα 8,18 εκατομμύρια από 8,23 εκατομμύρια τον Μάιο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ανοικτές θέσεις θα διαμορφωθούν στα 8 εκατομμύρια.

Στο ταμπλό, η μετοχή της CrowdStrike υποχωρεί πάνω από 3% μετά το δημοσίευμα του CNBC ότι η Delta Air Lines προσέλαβε δικηγόρο για να διεκδικήσει αποζημίωση από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας και τη Microsoft.

H μετοχή της Merck καταγράφει πτώση πάνω από 8% καθώς η υποβάθμιση του guidance για το 2024 επισκίασε τα θετικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο. 

Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται πάνω από 1,5% μετά την ανακοίνωση κερδών και αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα η Microsoft, η Advanced Micro Devices και η Starbucks. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 1% στα 78,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,5% υψηλότερα στα 2.438 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,081 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει 1 μονάδα βάσης στο 4,16%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v