Θετικά έκλεισε την εβδομάδα η Wall

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι δύο βασικοί δείκτες της Wall Street. Η αναβάθμιση των εταιριών Sun και Worldcom από Merill και Morgan αντίστοιχα, καθώς και το αγοραστικό ενδιαφέρον για την IBM, έσπασαν το σερί των καθοδικών συνεδριάσεων.

Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ολη την υπόλοιπη εβδομάδα η Wall Street, το κατάφερε στο τέλος της: Εκλεισε με άνοδο των δύο βασικών της δεικτών. Η επενδυτική προτίμηση στην IBM και τις οικονομικές μετοχές τόνωσαν το Dow Jones.

Η αναβάθμιση της Sun Microsystems από τη Merill Lynch και της Worldcom από τη Morgan Stanley, αποτέλεσαν ένα ισχυρό ατού για το Nasdaq και την προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το χαμηλό τριμήνου, στο οποίο πρόσφατα βρέθηκε.

Η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν ιδιαίτερα νευρική, με πολλά σκαμπανεβάσματα, που αποδίδονται από αναλυτικούς κύκλους στην προσπάθεια του κοινού να υπερκεράσει το αρνητικό κλίμα και να αξιοποιήσει τα θετικά εταιρικά νέα.

Με κέρδη της τάξης του 1,23% έκλεισε ο βιομηχανικός Dow, στις 9.744,24 μονάδες, ενώ ποσοστιαία κέρδη 2,06% κατέγραψε ο Nasdaq, ο οποίοε διαμορφώθηκε στις 1.818,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v