Πέμπτο... κόκκινο σερί για Wall

Αρνητικές ήταν οι τάσεις και στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street. Τα θετικά νέα από την απασχόληση και η αύξηση κερδών της Wal-Mart, δεν χάρισαν το θετικό πρόσημο στο Dow, ενώ η απαισιοδοξία από τη Cisco και οι φόβοι από την Enron, οδήγησαν το Nasdaq σε απώλειες.

Δύσκολη αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά και αυτή η συνεδρίαση για τη Wall Street που μετράει ως τώρα πέντε σερί πτωτικές συνεδριάσεις. Η νευρικότητα που επικράτησε λίγο πριν το κλείσιμο, οφείλεται στην διελκυστίνδα ανάμεσα σε καλά νέα που αφορούν κυρίως το δείκτη Dow Jones και σε άσχημα που επηρεάζουν το Nasdaq.

Οι 15.000 λιγότερες αιτήσεις για εργασία την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αλλά και η άνοδος στις πωλήσεις των Νο1 καταστημάτων λιανικής, των Wal-Mart, δεν στάθηκαν ικανές, ώστε να ολοκληρώσει ο βιομηχανικός Dow τη συνεδρίαση με κέρδη, και κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,29%, στις 9.625,44 μονάδες.

Τα κέρδη που ανακοίνωσε η Cisco, θα είναι για το τρέχον τρίμηνο σχεδόν σταθερά, ενώ για το επόμενο αναμένεται ανοδος κατά περίπου 9 σεντς ανά μετοχή, έναντι των αναλυτικών προβλέψεων για 5 σεντς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2001, η Cisco είχε εμφανίσει κέρδη 18 σεντς ανά μετοχή.

Σε σημαντικό παράγοντα της συνεδρίασης αναδείχθηκε, σύμφωνα με πηγές του έγκυρου site ”cnn.money”, η άρνηση τεσσάρων στελεχών της Enron να καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής που εξετάζει τα του σκανδάλου της εταιρίας.

Με ποσοστιαίες απώλειες 1,68% έκλεισε ο δείκτης Nasdaq, στις 1.782,2 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v