Πτώσης συνέχεια στη Wall Street

Οι έντονες διακυμάνσεις ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης στη Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να προσπαθεί να διατηρήσει τα κέρδη του. Ωστόσο το αρνητικό κλίμα των τεχνολογικών μετοχών και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Enron, επέφεραν την πτώση και των εταιριών blue chip.

Μεικτές ήταν οι τάσεις που επικράτησαν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς οι δείκτες σημείωναν οριακές μεταβολές, με τον Dow Jones να αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό αποτελεί΄ότι ο Nasdaq κατόρθωσε να ανακάμψει οριακά λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, για να κλείσει ωστόσο με αρνητικό πρόσημο.

Λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι το πρώην αφεντικό της Enron, ο Κένεθ Λι, αποφάσισε να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του Κογκρέσσου, προκειμένου να καταθέσει για την εμπλοκή του στην κατάρρευση της Enron.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9677.89 μονάδες με οριακές απώλειες κατά 0,09%, ενώ ο Nasdaq περιόρισε τις απώλειές του στο 0,90% για να κλείσει στις 1838.90 μονάδες.

Στην πτώση του Nasdaq επέδρασε καταλυτικά η ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ciena, σχετικά με το ότι οι απώλειές της θα υπερβούν κατά πολύ τις εκτιμήσεις. Γενικότερα επικρατούσε ένα έντονο κλίμα αρνητικής διάθεσης προς τις μετοχές των εταιριών τηλεπικοινωνίας, με τους επενδυτές να τοποθετούνται στις μετοχές της παλαιάς οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v