Θετικά τα πρόσημα στη Wall Street

Ανοδικά κινείται ο δείκτης Dow Jones, μετά την ανακοίνωση της ανόδου στις πωλήσεις των Νο1 καταστημάτων λιανικής, των Wal-Mart, και την πτώση στις εβδομαδιαίες αιτήσεις εργασίας. Ανοδικά κινείται και ο δείκτης Nasdaq, παρά τις πιέσεις στις μετοχές επεξεργαστών και λογισμικού.

Με ανάμικτες τάσεις κινούνται οι αγορές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, ύστερα από τέσσερις σερί καθοδικές συνεδριάσεις.

Η αύξηση κατά 8,3% στις πωλήσεις των Νο1 καταστημάτων λιανικής Wal-Mart για τον Ιανουάριο, αλλά και οι αιτήσεις εργασίας της, οι οποίες ανακοινώθηκαν μειωμένες κατά 15.000 για την τελευταία εβδομάδα (στις 376.000), οδηγούν τον Dow Jones σε ποσοστιαία κέρδη της τάξης του 0,59% και στις 9.710,2 μονάδες.

Σταθερά είναι τα κέρδη της Cisco για το τρέχον τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης. Για το επόμενο τρίμηνο, η εταιρία της νέας τεχνολογίας εξήγγειλε αύξηση κερδών, που ξεπερνά τις προβλέψεις, αλλά που απέχει κατά 50% από τα κέρδη της το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι μετοχές των εταιριών επεξεργαστών και λογισμικού υποχωρούν, ενώ μετοχές από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο έχουν ανοδικές τάσεις, όπως και ο Nasdaq. Ο τεχνολογικός δείκτης κινείται στο επίπεδο των 1.814,79 μονάδων, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v