Πιέσεις στο Nasdaq, οριακά ο Dow

Για λίγο κράτησαν τα χαμόγελα που έσπειρε στη Wall Street η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση της παραγωγικότητας. Στο μέσο της συνεδρίασης η Sun Microsystems πιέζει το Nasdaq, ενώ οριακά κινείται ο Dow Jones.

Αλλαγή κλίματος σημειώθηκε στο μέσον της συνεδρίασης στη Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν απώλειες, που στην περίπτωση του Nasdaq υπερβαίνουν τη 1 ποσοστιαία μονάδα.

Στη δημιουργία αρνητικού κλίματος στο Nasdaq συνέβαλλε κατά κύριο λόγο η Sun Microsystems, καθώς η Salomon Smith Barney και η Wit Soundview προχώρησαν σε αρνητικές προβλέψεις για την εταιρία και παρά το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος εμμένει στις προβλέψεις του για επιστροφή στην κερδοφορία από τον Ιούνιο.

Οι πιέσεις στο Dow Jones είναι οριακές, καθώς τα στοιχεία για την παραγωγικότητα στις ΗΠΑ το δ’ τρίμηνο του 2001 διέψευσαν τους αναλυτές, καθώς αυξήθηκε κατά 3,5% από 3,1% που ήθελαν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι στο γ’ τρίμηνο η αύξηση κινήθηκε στο 1,1%.

Αυτή τη στιγμή ο Dow Jones κινείται στις 9666,05 μονάδες με απώλειες κατά 0,20%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση περί το 1,10% διαμορφούμενος στις 1818,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v