Dow Jones και Nasdaq μετρούν τις απώλειες

Η αύξηση της παραγωγικότητας κατόρθωσε να περιορίσει τις απώλειες του Dow Jones, ενώ αντίθετα ο Nasdaq επλήγη από τις αρνητικές προοπτικές της Sun Microsystems και της WorldCom στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Αναποφάσιστη ήταν η Wall Street στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με τον δείκτη Dow Jones να εναλλάσσει συνεχώς πρόσημο, ενώ ο Nasdaq είχε ”ξεκαθαρίσει” από το μέσον περίπου της συνεδρίασης την πτωτική τροχίά που θα ακολουθούσε.

Όμάδα επενδυτών εμφανίστηκε ανακουφισμένη ύστερα από τη διασφάλιση του CEO της Tyco International σχετικά με πιθανές παρατυπίες οι οποίες τελικά δεν σημειώθηκαν στην ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας το τελευταίο τρίμηνο του 2001, κατόρθωσαν να περιορίσουν τις απώλειες του Dow Jones, ο οποίος μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις κινήθηκε και με θετικό πρόσημο.

Αντίθετα, ο δείκτης Nasdaq των εταιριών τεχνολογίας δεν κατόρθωσε να αποφύγει το αρνητικό κλίμα, κυρίως εξ αιτίας των αρνητικών εκτιμήσεων της Salomon Smith Barney για τις προοπτικές ανάπτυξης της κερδοφορίας της Sun Microsystems, αλλά και τις ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών της WorldCom.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9653,39 μονάδες με οριακές απώλειες κατά 0,33%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,40% διαμορφώνοντας την τιμή του στις 1812,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v