Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια κέρδη στη Wall εν όψει Bernanke

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη σημαντική μείωση των επιδομάτων ανεργίας, αψηφώντας τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Merrill Lynch και περιμένοντας ενδείξεις για την εικόνα της οικονομίας από την ομιλία του προέδρου της Fed. Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη σημαντική μείωση των επιδομάτων ανεργίας, αψηφώντας τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Merrill Lynch και περιμένοντας ενδείξεις για την εικόνα της οικονομίας από την ομιλία του προέδρου της Fed.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε τελικώς με ελαφρά κέρδη, μετά από μάχη μεταξύ πωλητών που προβληματίζονται για την οικονομία και τις τράπεζες, και αγοραστών στα τρέχοντα, χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτείται από τα οικονομικά στοιχεία, τις ισχυρές ζημιές δ’ τριμήνου της Merrill Lynch, αλλά και την επικείμενη ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke.

Ειδικότερα, η είδηση ότι οι νέες αιτήσεις για αποθέματα ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλά τεσσάρων μηνών βελτιώνουν την εικόνα που έχουν οι επενδυτές για την οικονομία των ΗΠΑ, μετά από μια σειρά στοιχείων που συνηγορούσαν σε οικονομική ύφεση.

Ωστόσο, οι νέες κατοικίες Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 14% το Δεκέμβριο.

Ο κ. Bernanke αναμένεται να μιλήσει ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, ενώ κυκλοφορούν σενάρια ότι ο κεντρικός τραπεζίτης είναι ”υποστηρικτής” ενός πιθανού σχεδίου με στόχο την οικονομική ανάκαμψη.

Κέρδη καταγράφει στο άνοιγμα η Merrill Lynch, η οποία ανακοίνωσε ζημιά 9,8 δις. δολαρίων στο τρίμηνο, μετά τη διαγραφή ενεργητικού 11,5 δις. δολαρίων, καθώς τα προβλήματα των χρηματοοικονομικών εταιριών και στο δ’ τρίμηνο έχουν πρακτικά αποτιμηθεί, μετά την βίαιη υποχώρηση στις πρώτες ημέρες του 2008.

Ο Dow Jones βρίσκεται στις 12.503 μονάδες με κέρδη 0,29%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,51%, στις 2.406 μονάδες. Άνοδος 0,24% για τον S&P, στις 1.376 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,62%, στις 5.977 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,28%, στις 5.239 μονάδες. Κέρδη 0,38% για τον DAX 30, στις 7.500 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v