Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά το ράλι

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, μετά από τετραήμερο ράλι. Ενισχύεται 2% το αργό. Ανακάμπτει από τα χαμηλά εννιά μηνών ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του γεν.

Μικρή πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς το μετεκλογικό ράλι φαίνεται να κάνει μια παύση και το βλέμμα των επενδυτών να επιστρέφει στο αργό πετρέλαιο και στις διαπραγματεύσεις των μελών του ΟΠΕΚ για μια συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 19.094 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,33% χαμηλότερα στις 5.381 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,35% στις 2.027 μονάδες.

Η Wall Street έχει πραγματοποιήσει ισχυρό ράλι το Νοέμβριο, καταγράφοντας ιδιαίτερα ισχυρά κέρδη μετά την αναπάντεχη εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Οι επενδυτές αναμένουν πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα προχωρήσει σε αύξηση των δαπανών σε υποδομές.

«Ήμασταν συντηρητικά τοποθετημένοι πηγαίνοντας προς τις εκλογές, αλλά με τα αποτελέσματα να είναι αυτά που είναι, αυξήσαμε τις τοποθετήσεις σε μετοχές και μείωσε αυτές στα ομόλογα» δήλωσε υπεύθυνος επενδύσεων στη Federated Investors στο Marketwatch.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, o Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου έρκινε ότι οι φορολογικές απαλλαγές που παρείχε η αμερικάνικη κυβέρνηση στην Βoeing για την κατασκευή του νέου της αεροπλάνου 777Χ παραβιάζουν τους κανονισμούς για την κρατική ενίσχυση. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,5% υψηλότερα στα 47 δολάρια το βαρέλι, μετά τα δημοσιεύματα ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ καταβάλλουν μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

Υψηλότερα 0,8% κινείται ο χρυσός, στα 1.190 δολάρια ανά ουγγιά. Την Παρασκευή, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού είχε υποχωρήσει 0,9% στα 1.179 δολάρια ανά ουγγιά, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων εννιά μηνών. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,058.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετού αμερικανικού τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 2,331%. 

Στο ταμπλό, πτώση 1,6% σημειώνει η μετοχή της Amazon, ενώ η Barnes & Noble βουτάει 3%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v