Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μαύρη Παρασκευή» με ρεκόρ στη Wall Street

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινούνται οι τρεις δείκτες, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Απώλειες πάνω από 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο.

«Μαύρη Παρασκευή» με ρεκόρ στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη «Μαύρη Παρασκευή», στέλνοντας τους δείκτες σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, με τον τομέα του λιανικού εμπορίου να βρίσκεται στο επίκεντρο και τον όγκο συναλλαγών να είναι περιορισμένος.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 19.121 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 5.393 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει 0,13% στις 2.207 μονάδες. 

Οι πωλήσεις από τις διαδικτυακές αγορές την Ημέρα των Ευχαριστιών ανήλθαν στο 1,15 δισ. δολάρια, μια αύξηση 13,6% σε ετήσια βάση. Από το ποσό αυτό τα 449 εκατ. δολάρια προήλθαν μέσω συναλλαγών από mobile συσκευές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών επιβραδύνθηκε οριακά τον Νοέμβριο. Ο δείκτης PMI υπηρεσιών της Μarkit υποχώρησε στις 54,7 μονάδες, από 54,8 τον Οκτώβριο, όταν είχε βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο για το 2016.

Tο έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών αυξήθηκε τον Οκτώβριο στα 62 δισ. δολάρια από 56,5 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν έλλειμμα 59,2 δισ. δολάρια.

Το έλλειμμα του Οκτωβρίου ήταν ελαφρώς υψηλότερο και από τα 61,6 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν τον Οκτώβριο του 2015.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 2,7% σε ετήσια βάση, μετά από ετήσια πτώση 0,4%. Άνοδο 1,1% σημείωσαν οι εισαγωγές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,6% χαμηλότερα στα 46,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.190 δολάρια ανά ουγγιά.

H Σαουδική Αραβία ενημέρωσε τον ΟΠΕΚ ότι δεν θα λάβει μέρος στις προγραμματισμένες συνομιλίες τη Δευτέρα στη Βιέννη με πετρελαιοπαραγωγικές χώρες που δεν είναι μέλη του καρτέλ. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας.

Στο ταμπλό, άνοδο 1% καταγράφει η μετοχή της Walmart. H μετοχή της Amazon ενισχύεται 0,3%, ενώ η μετοχή της Macy's υποχωρεί 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v