Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακροοικονομική ώθηση στη Wall

Με ”ορμή” 115 μονάδων ξεκίνησε την συνεδρίαση ο Dow, ενώ ισχυρά κέρδη σημειώνουν Nasdaq και S&P με αφορμή τα υψηλότερα των προσδοκιών μακροοικονομικά στοιχεία. Στο προσκήνιο και οι πετρελαικές τιμές μετά τον OPEC. Mίνι ράλι σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με ”ορμή” 115 μονάδων ξεκίνησε την συνεδρίαση ο Dow, ενώ ισχυρά κέρδη σημειώνουν Nasdaq και S&P με αφορμή τα υψηλότερα των προσδοκιών μακροοικονομικά στοιχεία. Στο προσκήνιο βρίσκονται και οι πετρελαικές τιμές. Μίνι ράλι σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα ο δείκτης παραγωγικότητας διαμορφώθηκε στο 6,3% στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με εκτιμήσεις για άνοδο κατά 5,9%, ενώ ο δείκτης εργασίας υποχώρησε 2% έναντι προσδοκιών για πτώση 1,2%.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν μια θετικότερη εικόνα για την αμερικανική οικονομία εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύονται στα επίπεδα των 89,6 δολαρίων ανά βαρέλι μετά την απόφαση του κρατών – μελών του ΟPEC για διατήρηση της ημερήσιας παραγωγής.

Στο επίκεντρο έρχονται και οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζικών ιδρυμάτων καθώς τόσο η ΕΚΤ όσο και η BoE αποφασίζουν για τα επιτόκια την προσεχή Πέμπτη, ενώ η FED συνεδριάζει την άλλη εβδομάδα.

Στις εταιρικές ειδήσεις η Merrill Lynch ανακοίνωσε ότι μπορεί να προχωρήσει σε νέες διαγραφές ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, ενώ απώλειες καταγράφει η Fannie Mae η οποία ανακοίνωσε ότι περικόπτει το μέρισμα.

Αντίθετα κέρδη σημειώνει η Dell η οποία προτίθεται να προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων τίτλων ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.364 με κέρδη 0,87% (άνοδος 115 μονάδων), ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,09%, στις 2.648 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 0,47%, στις 1.469 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,42%, στις 6.488 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κερδίζει 1,53%, στις 7.948 μονάδες. Σημειώνεται ότι η μετοχή του Deutsche Boerse ενισχύεται κατά περίπου 6%, ενώ από την αρχή του έτους έχει κερδίσει 90%. Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδος 1,93%, στις 5.665 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v