Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φθίνει η εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία

Η εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να φθίνει και αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση, ενώ παράλληλα η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει απογοητευμένη από την οικονομική εικόνα του έθνους, σύμφωνα με έρευνα.

Φθίνει η εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία
Η εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να φθίνει και αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση, ενώ παράλληλα η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει απογοητευμένη από την οικονομική εικόνα του έθνους, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg/Los Angeles Times.

Οι βασικές αιτίες απογοήτευσης είναι η αύξηση του κόστους ενέργειας, η αποδυνάμωση του δολαρίου και οι επιπτώσεις από την κρίση στην αγορά subprime.

Για να περιοριστούν οι κατασχέσεις, η πλειονότητα των Αμερικανών θέλει η κυβέρνηση να ζητήσει από τους πιστωτές να ”παγώσουν” τα κυμαινόμενα επιτόκια των στεγαστικών δανείων που κινδυνεύουν με μη αποπληρωμή.

Η πλειονότητα των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι μέσα σε έναν χρόνο θα έχει εκδηλωθεί ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Το 56% πιστεύει πως η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τον Ιούνιο οι περισσότεροι Αμερικανοί πίστευαν ότι αυτή πηγαίνει καλά, ενώ πριν από ενάμιση μήνα οι απόψεις εμφανίστηκαν να διχάζονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v