Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρεί τα κέρδη η Wall Street μετά τη Fed

Οι αμερικάνικες μετοχές κρατάνε τα κέρδη και μετά την δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Άνοδος 2% για το αργό. Ενισχύεται το γεν. Κέρδη 1% για το χρυσό. Στο 1,38% σκαρφαλώνει η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους.

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του αργού και από το ράλι στις μετοχές βιοτεχνολογίας και ενώ τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed έδειξαν τις ανησυχίες της κεντρικής τράπεζας για το Brexit.

O Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 17.866 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,55% υψηλότερα στις 4.849 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,25% στις 2.093 μονάδες.

Όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου, τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της Fed εκτίμησαν πως ένα Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικάνικη οικονομία. 

Προβληματισμός εκφράστηκε και για την επιβράδυνση των προσλήψεων στην αγορά εργασίας, με βάση τα στοιχεία της έκθεσης του Μαϊου. 

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 10,1% τον Μάιο, στα 41,1 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές αγαθών υποχώρησαν 0,2% στα 119,8 δισ. δολάρια. Συνολικά οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν 0,2% στα 182,4 δισ. δολάρια.Άνοδο 1,9% κατέγραψαν οι εισαγωγές αγαθών, στα 182,1 δισ. δολάρια.

Άνοδος στις 56,5 μονάδες κατέγραψε τον Ιούνιο ο δείκτης υπηρεσιών ISM. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στις 54,4 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός συνεχίζει το ράλι που τον οδήγησε σε υψηλά δύο ετών, καταγράφοντας άνοδο 1% στα 1.371 δολάρια ανά ουγκιά. Το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 2%, στα 47,3 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας.  

Στο ταμπλό, η μετοχή της Αmerican Airlines βουτάει 5,1%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη S&P 500. 

To iShares Nasdad Biotechonology ETF ενισχύεται 1,5%. H μετοχή της Merk κινείται 1,5% υψηλότερα και καταγράφει την μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη Dow Jones

Υψηλότερα κινείται η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, στο 1,38%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v