Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 200 μονάδων στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, οδεύουν σε τρίτο διαδοχικό ανοδικό κλείσιμο. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση 2% για το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό. Στο 1,46% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Διευρύνουν τα κέρδη οι αμερικάνικες μετοχές, μετά την δήλωση του διοικητή της BoE ότι πιθανότατα θα προχωρήσει σε νέα μέτρα χαλάρωσης το καλοκαίρι και τα δημοσιεύματα για χαλάρωση των κανονισμών του QE από την ΕΚΤ.

Ο Dow Jones κινείται 1,2% ή 200 μονάδες υψηλότερα στις 17.907 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,1% στις 4.832 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 1,2% στις 2.095 μονάδες.

Την Τετάρτη ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο από τον Αύγουστο. Ο βιομηχανικός δείκτης κέρδισε περίπου 300 μονάδες την Τετάρτη και ανέκτησε σχεδόν το 60% των απωλειών μετά το Brexit, μαζί με τους S&P 500 και Nasdaq. Τις δύο πρώτες συνεδριάσεις μετά το βρετανικό δημοψήφισμα είχε καταγράψει βουτιά 870 μονάδων. 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Μάρκ Κάρνεϊ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα πρέπει να προσφέρει περαιτέρω τόνωση στην οικονομία της Βρετανίας το καλοκαίρι μετά το σοκ που προκάλεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Κατά την εκτίμηση μου, χωρίς να προκαταλαμβάνω την εκτίμηση των άλλων μελών της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, οι προοπτικές της οικονομίας έχουν επιδεινωθεί και πιθανότατα θα χρειαστεί κάποια νομισματική τόνωση το καλοκαίρι» σημείωσε ο κ. Κάρνεϊ σε ομιλία που έδωσε.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 10.000, στις 268.000 στο τέλος Ιουνίου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch ανέμεναν πως οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 25 Ιουνίου θα διαμορφώνονταν στις 265.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,3% στα 48,74 δολάρια το βαρέλι. Η παραγωγή από τον ΟΠΕΚ αυξήθηκε στα 32,82 εκατ. βαρέλια την ημέρα αυτόν τον μήνα από 32,57 εκατ. το Μάιο, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

Ο χρυσός κινείται 0,5% χαμηλότερα στα 1.320 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,11.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 1,46%, σημειώνοντας πτώση πέντε μονάδων βάσης.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric ενισχύεται 1,8%, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη στον Dow Jones. Την μεγαλύτερη πτώση σημειώνει η μετοχή της Visa, υποχωρώντας κατά 1,5%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v