Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street μετά τη διήμερη βουτιά

Στο πράσινο οι δείκτες στη Wall Street, μετά από το διήμερο sell-off που διέγραψε αξία $3 τρισ. από τις παγκόσμιες μετοχές. Άνοδος πάνω από 2% για το αργό. Ανακάμπτει η στερλίνα. Κέρδη και για το ευρώ. Άνοδος 1,5% για Goldman Sachs και JP Morgan.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές για πρώτη φορά μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηριών, των εμπορευμάτων και της στερλίνας. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,96% ή 160 μονάδες στις 17.294 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,2% υψηλότερα στις 4.653 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,03% στις 2.020 μονάδες. 

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 1,1% το πρώτο τρίμηνο του 2016, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 0,8%.

Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου είναι πλέον έξι ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη από την πρώτη μέτρησή της τον Απρίλιο, όταν είχε καταγραφεί στο 0,5%.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί το πρώτο τρίμηνο στο 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν αλλά διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της στερλίνας. Το βρετανικό νόμισμα ανακάμπτει 1,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κινείται στο $1,33.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει από τα χαμηλά εβδομάδας, σημειώνοντας άνοδο 2,55% στα 47,52 δολάρια το βαρέλι. Αντίστροφη πορεία ακολουθεί ο χρυσός, υποχωρώντας 0,5% στα 1.317 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, υψηλότερα κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Στον δείκτη Dow Jones άνοδο 1,5% καταγράφουν οι μετοχές των Goldman Sachs και JP Morgan. 

Κέρδη 2,8% για τη Visa, τα υψηλότερα στον βιομηχανικό δείκτη.

Στα ομόλογα, το αμερικανικό 10ετέ περιορίζει τα κέρδη, με την απόδοση να κινείται στο 1,46%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v