Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street. Σε θετικό έδαφος για το έτος οι Dow Jones και S&P 500. Κέρδη 1% για το αργό. Υψηλότερα και ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος 1,75% για τη μετοχή της GE.

Οι αμερικάνικες μετοχές ενισχύονται πάνω από 1%, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο του αργού και ενώ οι παγκόσμιες αγορές συνεχίζουν να ανακάμπτουν από τo sell-off που προκάλεσε το Brexit. 

O Dow Jones ενισχύεται 1,26% στις 17.629 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,57% υψηλότερα στις 4.765 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,37% στις 2.064 μονάδες. 

Σε θετικό έδαφος για το 2016 έχουν γυρίσει οι Dow Jones και S&P 500, ενώ έχουν διαγράψει τις μισές από τις απώλειες που προκάλεσε το σοκ του αποτελέσματος στο βρετανικό δημοψήφισμα.

Οι μετοχές ενέργειας και πρώτων υλών σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη, ενώ και οι 10 κλάδοι του S&P 500 βρίσκονται σε θετικό έδαφος,

Από το μέτωπο των μάκρο, οι Αμερικανοί καταναλωτές μετρίασαν την καταναλωτική δαπάνη τον Μάιο, έπειτα από μεγάλη σπατάλη τον Απρίλιο, καθώς τα έξοδα αυξήθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, εν μέρει εξαιτίας των υψηλότερων τιμών στη βενζίνη. Το ποσοστό του πληθωρισμού δεν άλλαξε πολύ, όπως γνωστοποίησε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών υποχώρησε 3,7% το Μάιο στις ΗΠΑ, περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων διολίσθησε στις 110,8 μονάδες το Μάιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 1,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά, καταγράφοντας άνοδο 2,8% στα 49,2 δολάρια το βαρέλι. Κέρδη 0,48% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.324 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το βρετανικό νόμισμα σημειώνει άνοδο 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,34 δολάριο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται στο 1,47%. 

Στο ταμπλό, κέρδη 1,75% καταγράφει η μετοχή της General Electric, μετά την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών να την αποχαρακτηρίσουν από «πολύ μεγάλη για να αποτύχει». 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v