Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall, υπό βροχή μάκρο

Στο πράσινο οι δείκτες στη Wall Street, oδεύουν για το τρίτο ανοδικό κλείσιμο. Τριψήφια άνοδος για τον S&P 500 που περνάει σε θετικό έδαφος για το 2015. Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Άλμα 4% για το αργό. Πτώση για χρυσό. Κέρδη 2,9% για τη μετοχή της Nike.

Υψηλότερα κινούνται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα οικονομικά στοιχεία και στην πορεία της τιμής του αργού πετρελαίου. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,89% στις 17.568 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,74% υψηλότερα στις 5.039 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται 1,03% στις 2.059 μονάδες και περνάει σε θετικό έδαφος για το 2015.

Οι ενεργειακές μετοχές κινούνται 3% υψηλότερα, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη στον S&P 500. Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones. 

Από το μέτωπο των μάκρο, αύξηση 0,3% σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Νοέμβριο. Ήταν η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τριών μηνών. Αύξηση 0,3% σημείωσε και το προσωπικό εισόδημα, έναντι ανόδου 0,4% τον Οκτώβριο. 

Εν τω μεταξύ, αμετάβλητες παρέμειναν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 0,6%.

O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν αυξήθηκε στις 92,6 μονάδες από 91,3 μονάδες τον Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται υψηλότερα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση στα αποθέματα στις ΗΠΑ, αλλά παραμένει κοντά σε πολυετή χαμηλά. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας WTI του αργού ενισχύεται 4% στα 37,6 δολάρια το βαρέλι.  

Ο χρυσός υποχωρεί 0,4% στα 1.069 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,089.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike πραγματοποιεί άνοδο 2,9%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v