Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν τα αρνητικά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν να κινούνται οι δείκτες στη Wall Street. Xάνει τις 5.000 μονάδες ο Nasdaq. Κάτω από τα $35 παραμένει το αργό. Προσπάθεια ανάκαμψης για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του γεν. Ράλι 11% της BlackBerry.

Χαμηλότερα κινούνται για δεύτερη συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές, με τα βλέμματα των επενδυτών να παραμένουν στραμμένα στο αργό πετρέλαιο.

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,4% ή 250 μονάδων στις 17.240 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1% χαμηλότερα στις 4.952 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,2% στις 2.017 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης υπηρεσιών PMI της Markit υποχώρησε στις 53,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 12 μηνών

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει μεγάλες απώλειες έναντι του ιαπωνικού γεν, ενώ υποχωρεί και έναντι της βρετανικής λίρας. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,082.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται κάτω από τα 35 δολάρια το βαρέλι, στα 34,97 δολάρια. Ο χρυσός προσπαθεί να ανακάμψει από τις απώλειες που κατέγραψε μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και πραγματοποιεί άνοδο 0,80% στα 1.058 δολάρια ανά ουγκιά, λαμβάνοντας ώθηση και από την κάμψη του δολαρίου.

Στο ταμπλό, ράλι 11% πραγματοποιεί η μετοχή της BlackBerry μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v