Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Ανακάμπτει ο χρυσός. Πτώση πάνω από 3% για το αργό, κάτω από τα $36. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη πάνω από 1,8% για Goldman Sachs και Disney.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να έχουν τα βλέμματα στραμμένα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια.

O Dow Jones ενισχύεται 0,8% ή 150 μονάδες στις 17.668 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,73% υψηλότερα στις 5.032 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,71% στις 2.058 μονάδες. 

H Fed ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση για την εξέταση της νομισματικής πολιτικής και η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα αποφασίσουν την αύξηση των επιτοκίων από τα μηδενικά επίπεδα στα οποία βρίσκονται από το 2008. 

Από το μέτωπο των μάκρο, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 10,5% τον Νοέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,173 εκατ.

Οι οικοδομικές άδεις εκτινάχτηκαν 11%, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,289 εκατ. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών.

Πτώση 0,6% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή, τη μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2012.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία κινείται στο επίπεδο του 1,094.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,98% στα 1.072 δολάρια ανά ουγκιά. Το αργό πετρέλαιο διευρύνει τις απώλειες μετά την ανακοίνωση για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, υποχωρώντας 3,5% στα 35,9 δολάρια το βαρέλι.

Στο ταμπλό, άνοδος πάνω από 1,8% καταγράφουν οι μετοχές των Goldman Sachs και Disney. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v