Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall Street με το βλέμμα σε Fed και αργό

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, ενόψει της συνεδρίασης της Fed. Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει επικεντρομένο στο αργό που ανακάμπτει πάνω από τα $36. Απώλειες για τον χρυσό. Υποχωρεί 2% η μετοχή της Apple.

Διευρύνουν τις απώλειες οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τιμές του αργού ενώ αναμένουν την συνεδρίαση της Fed.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,23% στις 17.226 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,74% στις 4.897 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,47% στις 2.003 μονάδες, έχοντας προηγουμένως αγγίξει τις 1.993 μονάδες 

Ο S&P βούτηξε 3,8% την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο, εν μέσω ανησυχιών για την κατρακύλα στην τιμή του πετρελαίου και τις αναταράξεις στην αγορά των ομολόγων «junk» στις ΗΠΑ.

Tην Τρίτη ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, με την πλειοψηφία των επενδυτών να αναμένει αύξηση των επιτοκίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,29% στα 36,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα τη Δευτέρα υποχώρησε κάτω από τα 35 δολάρια.

Ο χρυσός διολισθαίνει κατά 0,8% στα 1.069 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν.Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,10.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple υποχωρεί 2% μετά την μείωση των προβλέψεων της Morgan Stanley για τις πωλήσεις iPhone.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v