Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bαθιά στο κόκκινο η Wall Street

Απώλειες πάνω από 1% σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street. Κάτω από τα $36 το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ράλι για τα αμερικανικά ομόλογα. Βουτιά 6,5% για την μετοχή της DuPont.

Bαθιά στο κόκκινο η Wall Street

Bαριές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς συνεχίζεται η πτώση του αργού πετρελαίου και ενώ οι επενδυτές χωνεύουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,34% ή 230 μονάδες στις 17.332 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,05% χαμηλότερα στις 4.993 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,13% στις 2.029 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, άνοδο 0,4% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού τον Νοέμβριο, λαμβάνοντας ώθηση από τα κέρδη στις υπηρεσίες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο κατά 0,1%.

Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,2%, μετά από άνοδο 0,1% τον Οκτώβριο. Eίναι η καλύτερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Στα εμπορεύματα, η αμερικάνικη ποικιλία του αργού πετρελαιού υποχωρεί 1,8% στα 35,9 δολάρια το βαρέλι, νέο χαμηλό επτά ετών. Kάτω από τα $39 υποχωρεί και το πετρέλαιο brent. Ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,75% στα 1.064 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,10.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί κατά 7 μονάδες βάσης, στο 2,17%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της DuPont βουτάει 6,5%, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης των 130 δισ. δολαρίων με την Dow Chemical. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v