Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στη Wall Street μετά τη βουτιά

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία βουτιά από τον Αύγουστο. Κάτω από τα $35 βρέθηκε το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες και για τον χρυσό. Πτώση 2% για την Apple.

Ηπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στη βουτιά του αργού και στη συνεδρίαση της Fed.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,08% στις 17.249 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,03% στις 4.932 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,07% στις 2.012 μονάδες. 

Ο S&P βούτηξε 3,8% την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο, εν μέσω ανησυχιών για την κατρακύλα στην τιμή του πετρελαίου και τις αναταράξεις στην αγορά των ομολόγων «junk» στις ΗΠΑ. 

Tην Τρίτη ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, με την πλειοψηφία των επενδυτών να αναμένει αύξηση των επιτοκίων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 0,93% στα 35,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα τη Δευτέρα υποχώρησε και κάτω από τα 35 δολάρια.

Ο χρυσός διολισθαίνει κατά 0,34% στα 1.072 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,10.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple υποχωρεί 2% μετά την μείωση των προβλέψεων της Morgan Stanley για τις πωλήσεις iPhone. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v