Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο προβλημάτισε τη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε σε καθοδικό κανάλι. Στο επίκεντρο το πιθανό deal της Dow Chemical (+12%) με την DuPont (+11,4%). Ενισχύθηκε το ευρώ πάνω από το 1,10 δολ. Οριακή άνοδος για τον χρυσό.

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street μετά τη νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ειδικότερα, παρά την απροσδόκητη μείωση στα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, οι πιέσεις που ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου, καθήλωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street.

Επιπλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε και το πιθανό deal Dow Chemical (+12%) με DuPont (+11,4%).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δύο όμιλοι αναμένεται να ανακοινώσουν τη συγχώνευσή τους έως την Πέμπτη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical, Andrew Liveris, μάλλον θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της νέας εταιρίας και ο CEO της DuPont, Edward Breen, γενικός διευθυντής. Σημειώνεται ότι κάθε όμιλος έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 59 δισ. και η συγχώνευσή τους θα δημιουργήσει έναν κολοσσό 120 δισ. δολαρίων.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,43% ή 75 μονάδων στις 17.493, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,76% στις 2.048 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,48% στις 5.023 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον κλάδο του λιανικού εμπορίου με τη μετοχή της Costco Wholesale να υποχωρεί 5,4% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Για τον δείκτη Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο (πέρα από τη DuPont) σημείωσαν οι μετοχές των Exxon Mobil (+1,5%) και Chevron (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Apple (-2,4%) και Nike (-2,3%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έπιασε υψηλό μήνα έναντι του δολαρίου καθώς ενισχύθηκε 1,8% στο 1,1022.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα 0,9% στα 37,16 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε οριακά στα 1.076 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v