Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τον ενεργειακό κλάδο. Άνοδος για Exxon Mobil (+4,5%) και Chevron (+3,9%). Πάνω από τα 37 δολ. το πετρέλαιο. Ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Βλέπουν αύξηση των επιτοκίων οι επενδυτές. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Η δεύτερη σερί άνοδος της τιμής του πετρελαίου οδήγησε σε κέρδη τη Wall Street εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια.

Το «άλμα» 2,9% της τιμής του πετρελαίου στα 37,35 δολάρια ανά βαρέλι, έστρεψε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στον ενεργειακό κλάδο με τις μετοχές των Chevron και Exxon Mobil να καταγράφουν κέρδη 3,9% και 4,5% αντίστοιχα.

Επιπλέον, ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των επενδυτών εκτιμά ότι η Fed θα ανακοινώσει την Τετάρτη την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από σχεδόν δέκα χρόνια.

Την απόφαση αυτή φαίνεται να στηρίζουν και τα στοιχεία πληθωρισμού που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ –τα θεωρούν ευνοϊκά οι αναλυτές-καθώς ο δείκτης τιμών παρέμεινε αμετάβλητος ενώ σε ετήσια βάση «έτρεξε» με ρυθμό 0,5% το Νοέμβριο.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,9% στις 17.525 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη 1,04% στις 2.043 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,86% στις 4.995 μονάδες.

Στον δείκτη Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν (πέρα από τις Chevron και Exxon Mobil) οι μετοχές των Goldman Sachs (+3,3%) και JP Morgan (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι 3Μ Co. (-6,1%) και DuPont (-2,11%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.061 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,0916 από 1,0992 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,27%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v