Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 200 μονάδων στη Wall, με ώθηση από το αργό

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη του αργού. Κέρδη πάνω από 1% για τον S&P 500. Διαγράφει τις απώλειες το δολάριο. «Τσιμπάνε» οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, καθώς σταθεροποιούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 196 μονάδων ή 1,13% στις 17.564 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,17% υψηλότερα στις 5.011 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται 1,19% στις 2.046 μονάδες.

Σήμερα ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Η πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπουν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα αποφασίσουν να αυξήσουν τα επιτόκια, τα οποία παραμένουν σε μηδενικά επίπεδα από το 2008. 

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Νοέμβριο. Αν εξαιρεθούν οι κλάδοι των τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 0,2%, ευθυγραμμισμένος με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλώτη «έτρεξε» με ρυθμό 0,5% τον Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,9% στα 37,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,23%, στα 1.061 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,097.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται έξι μονάδες βάσης στο 2,28%.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v