Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall Street, στον απόηχο της Fed

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό ράλι με το οποίο υποδέχτηκαν την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Κάτω από τα $35 υποχωρεί το αργό. Απώλειες 2% για τον χρυσό. Σε υψηλό δύο εβδομάδων το δολάριο. Άλμα 4,7% για τη FedEx.

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές την πρώτη ημέρα μετά την ιστορική απόφαση της Fed, καθώς η πτώση τις τιμής του αργού κάτω από τα $35 το βαρέλι ασκεί πιέσεις στις ενεργειακές μετοχές. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 2% στις 17.572 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,95% χαμηλότερα στις 5.023 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 1,16% στις 2.049 μονάδες.

Η Fed ανακοίνωσε την αύξηση του επιτοκίου κατά 0,25%, στέλνοντας μήνυμα εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Janet Yellen διαβεβαίωσε τις αγορές ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει διευκολυντική και ότι η αύξηση των επιτοκίων θα είναι σταδιακή. 

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι την εβδομάδα που έληξε στις 12 Δεκεμβρίου, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 11.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 271.000.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,083.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός βουτάει 1,75% στα 1.058 δολάρια ανά ουγκιά. Πτώση 1,6% καταγράφει το αργό πετρέλαιο, στα 34,7 δολάρια το βαρέλι.

Στο ταμπλό, η μετοχή της FedEx σημειώνει άνοδο 2%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις.

Η μετοχή της Avon ενισχύεται 6,9% και της Pandora 17%.

Boυτιά 50% πραγματοποιεί η μετοχή της KaloBios, μετά την σύλληψη του CEO, Martin Shkreli,

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v