Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street

Σε θετικό εδάφος οι δείκτες στη Wall Street, με την άνοδο του Dow Jones να ξεπερνά τις 100 μονάδες. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Πάνω από τα $36 σκαρφαλώνει το αργό πετρέλαιο. Πτώση για τον χρυσό. «Τσιμπάνε» οι αποδόσεις των treasuries. Kέρδη 2,4% για τη μετοχή της Ford. Ράλι 4% για Caterpillar.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% το τρίτο τρίμηνο του 2015 και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο αργό πετρέλαιο.

Ο Dow Jones κινείται 0,8% ή 130 μονάδες υψηλότερα στις 17.384 μονάδες, o Nasdaq ενισχύεται 0,30% στις 4.984 μονάδες, ενώ o S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,59% στις 2.033 μονάδες.

Οι μετοχές στον τομέα της ενέργειας ενισχύονται πάνω από 1,5%, καταγράφοντας τα μεγαλύτερη κέρδη στον S&P 500. 

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου στο 2%. Oι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου θα αναθεωρηθεί στο 1,9% από 2,1% προηγουμένως. 

Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών πραγματοποίησαν βουτιά 10,5% τον Νοέμβριο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,76 εκατ. μονάδων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2010.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,56% υψηλότερα στα 36,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,52% στα 1.075 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,096. 

Ελαφρώς υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου αυξάνεται στο 2,21% και του 2ετούς τίτλου στο 0,96%.

Στο ταμπλό, βουτιά 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Chipotle, μετά την είδηση για νέο κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης σε εστιατόρια της αλυσίδας .H JP Morgan υποβάθμισε την σύσταση της μετοχής σε «neutral» από «overweight».

Κέρδη 2,4% καταγράφει η μετοχή της Ford. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με την αυτοκινητοβιομηχανία για την καταστκευή αυτόνομων οχημάτων. 

Ράλι 4% για την μετοχή της Caterpillar.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v