Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στο νήμα για την Wall Street

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν ισχυρή άνοδο λίγο πριν από το κλείσιμο. Πιέσεις στις ενεργειακές μετοχές από την νέα πτώση του πετρελαίου. Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street, ανακάμπτοντας από την βουτιά της περασμένης εβδομάδες, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στις τιμές του αργού πετρελαίου.

O Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,72% στις 17.252 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,93% υψηλότερα στις 4.969 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,77% στις 2.021 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης μετέτρεψε μια τριψήφια άνοδο σε οριακή πτώση στο μέσο της συνεδρίασης, αλλά ανέκαμψε για να κλείσει με κέρδη. O μικρός όγκος πωλήσεων λόγω της έναρξης της εβδομάδας των Χριστουγέννων, έκανε πιο έντονες τις κινήσεις των μετοχών. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,094 από 1,088 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 1.080 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τις 4 Δεκεμβρίου.

Η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού πετρελαίου διολίσθησε 0,7% στα 35,7 δολάρια το βαρέλι. Τον Δεκέμβριο έχει υποχωρήσει 14%. Σε χαμηλό 11 ετών υποχώρησε το πετρέλαιο brent, στα 36,05 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,19%.

Στο ταμπλό, άνοδο 1,2% σημείωσε η μετοχή της Apple. Κέρδη πάνω από 1% σημείωσε η μετοχή της JP Morgan. 

Βουτιά 3,5% πραγματοποίησε η μετοχή της Chipotle.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v