Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell off

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας των Χριστουγέννων. Σε χαμηλό 11 ετών το πετρέλαιο brent. Kάτω από τα $34 η αμερικάνικη ποικιλία WTI. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για τον χρυσό. Άνοδος 1,6% για Microsoft.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά παρά τη νέα πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου και ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αργία των Χριστουγέννων.  

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,78% στις 17.266 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,85% υψηλότερα στις 4.965 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,77% στις 2.021 μονάδες.

Την Παρασκευή οι μετοχές έκλεισαν με βαριές απώλειες, εν μέσω ανησυχιών για την πτώση της τιμής του πετρελαίου και των επιπτώσεων από την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Στα εμπορεύματα, η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού πετρελαίου υποχωρεί 1,4% στα 34,23 δολάρια το βαρέλι, ένω κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έπεσε και ως τα 33,98 δολάρια. Σε χαμηλό έντεκα ετών βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου brent, στα 36,05 δολάρια. Ο χρυσός ενισχύεται 0,85% στα 1.074 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,089. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Microsoft πραγματοποιεί άνοδο 1,6%. 

Ανοδο 1% πραγματοποιεί η μετοχή της Apple.

Αλμα 6,6% σημειώνει η μετοχή της Pep Boys-Manny Moe, μετά την εξασφάλιση υψηλότερης προσφοράς εξαγοράς από την Icahn Enterprises.

Kέρδη 4% καταγράφεη η μετοχή της Fitbit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v