Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου για τη Wall Street

Στο πράσινο βρέθηκαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, με ώθηση από τις ενεργειακές μετοχές. Eπέστρεψε πάνω από τις 5.000 μονάδες ο Nasdaq. Κάτω από το WTI έκλεισε το brent, πρώτη φορά από το 2010. Ράλι 5% για Caterpillar.

Yψηλότερα έκλεισαν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές στον τομέα της ενέργειας και τη σταθεροποίηση στις τιμές του αργού πετρελαίου. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,96% ή 165 μονάδες στις 17.417 μονάδες. Ο Νasdaq έκλεισε στις 5.001 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,65%. Ο S&P 500 κινήθηκε 0,96% υψηλότερα στις 2.039 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη πάνω από 1% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στα εμπορεύματα, η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας WTI του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε 0,9% στα 36,15 δολάρια το βαρέλι. Χαμηλότερα από το WTI βρέθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια το πετρέλαιο brent. Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου brent έκλεισε με πτώση 0,66% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στα 36,11 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του χρυσού έκλεισε με απώλειες 0,8%, στα 1.072 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύθηκε έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του $1,095.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,21%.

Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών πραγματοποίησαν βουτιά 10,5% τον Νοέμβριο, στον ετήσιο ρυθμό των 4,76 εκατ. μονάδων.

Νωρίτερα το υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο στο 2%, από 2,1% προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ανάπτυξη θα αναθεωρηθεί στο 1,9%. 

Στο ταμπλό, ράλι 5% πραγματοποίησε η μετοχή της Caterpillar. 

Αλμα 3,4% κατέγραψε η μετοχή της Ford, μετά τα δημοσιεύματα για πιθανή συνεργασία με την Google στην κατασκευή αυτόνομων οχημάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v