Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το χτύπημα των τρομοκρατών στο Παρίσι. Στο 1,068 διολισθαίνει το ευρώ. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Ανοδος 2% για το αργό. Βουτιά 3% για την μετοχή της Delta Airlines.

Οι αμερικάνικες μετοχές ετοιμάζονται να βάλουν τέλος στο πτωτικό σερί τριών συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές αφήνουν πίσω τους την απαισιοδοξία που ακολούθησε τις επιθέσεις στο Παρίσι και ενώ ο χρυσός και το δολάριο ενισχύουν τα κέρδη τους.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,96% ή 165 μονάδες στις 17.410 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,63% υψηλότερα στις 4.959 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,94% στις 2.035 μονάδες.

«Η αντίδραση της αγοράς είναι μια ένδειξη πως δεν υπάρχει άμεση οικονομική επίπτωση από τις επιθέσεις» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,068, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 2,2% στα 41,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,38% υψηλότερα, στα 1.085 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, άνοδο 1,5% καταγράφει ο κλάδος της ενέργειας. Kέρδη πάνω από 6% σημειώνουν οι μετοχές των Consol Energy και Cabot Oil.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών. Aπώλειες 3% καταγράφει η μετοχή της Delta Airlines.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v