Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακές πιέσεις στη Wall Street

Με απώλειες 56 μονάδων έκλεισε ο Dow Jones. Πέμπτη πτώση σε έξι συνεδριάσεις για τον S&P. «Βουτιά» 2,9% για το πετρέλαιο, κάτω από τα 43 δολ. Υποχώρησε το δολάριο από το υψηλό επτά μηνών. Χαμηλότερα και η τιμή του χρυσού. Στα 53 σεντς το ADR της Εθνικής.

Πτώση κατέγραψε η Wall Street με πρωταγωνιστή των απωλειών τον ενεργειακό κλάδο.

Ειδικότερα, πιέσεις ασκήθηκαν στις ενεργειακές μετοχές με αφορμή την πτώση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 43 δολάρια ανά βαρέλι. Ενδεικτικά οι μετοχές των Chevron και Exxon Mobil υποχώρησαν 1,1% και 0,9% αντίστοιχα.

Επιπλέον παραμένει στο προσκήνιο ο αρνητικός αντίχτυπος από την πιθανή απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβρη καθώς όπως έχει επισημάνει η Janet Yellen «τα διεθνή ρίσκα έχουν υποχωρήσει». Ωστόσο οι επενδυτές δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους αναφορικά με τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις στην Κίνα, όπως η μειωμένη ανάπτυξη και οι αποπληθωριστικές πιέσεις.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,32% ή 56 μονάδων στις 17.702, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,32% στις 2.075 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,32% στις 5.067 μονάδες.

Από πλευράς αποτελεσμάτων, η μετοχή των πολυκαταστημάτων Macy's «βούλιαξε» 14% μετά την ανακοίνωση από τη διοίκηση κατώτερων των αναμενόμενων εσόδων για το γ' τρίμηνο.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 53 σεντς, καταγράφοντας νέα «βουτιά» 7,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό επτά μηνών έναντι του ευρώ καθώς κινήθηκε οριακά χαμηλότερα στο 1,0739 δολ. από 1,0724 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) κατέγραψε πτώση 2,9% στα 42,93 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στα 1.084 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έμεινε αμετάβλητη στο 2,34%.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v