Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στη Wall Street

Μικρή πτώση στη Wall Street εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων ανεργίας του Οκτωβρίου. Παραμένει στο προσκήνιο το ζήτημα των επιτοκίων. Καλά τα εταιρικά αποτελέσματα. «Άλμα» 4,6% για τη μετοχή του Facebook. Κάτω από τα 46 δολ. το πετρέλαιο.

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς απογοήτευσαν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων απασχόλησης του Οκτωβρίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 16.000 στις 276.000 αιτήσεις έναντι 262.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον, παραμένει αρνητικός ο αντίχτυπος από τη χθεσινή δήλωση της Janet Yellen για πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο καθώς αναλυτές ανησυχούν πως μια πρόωρη μεταβολή στα επιτόκια ενδεχομένως να καθηλώσει την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,03% στις 17.863 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,11% στις 2.100 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,28% στις 5.128 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων, τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των Facebook και Ralph Lauren στήριξαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall street με τις εν λόγω μετοχές να καταγράφουν άνοδο 4,6% και 14,7% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, νέες πιέσεις ασκήθηκαν στον ενεργειακό κλάδο εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 46 δολ. Ενδεικτικά οι μετοχές των Chevron και Exxon Mobil υποχώρησαν 2,4% και 1,4%, αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 62 σεντς, καταγράφοντας «βουτιά» 14,3%.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά μία μονάδα βάσης στο 2,24%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε οριακά έναντι του δολαρίου στο 1,0876 δολ. από 1,0867 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) κατέγραψε πτώση 2,4% στα 45,20 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.104 δολ./oz.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v