Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στην Wall Street με οδηγό τα blue chips

Στο πράσινο και οι τρεις δείκτες στην Wall Street, μετά τις αρχικές απώλειες. Ράλι 4% για το αργό. Νέα πτώση για τον χρυσό. Σε υψηλό έξι εβδομάδων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Αλμα 3% για την Visa. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Διαγράφουν τις αρχικές απώλειες οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, δίνοντας συνέχεια στο ράλι του Νοεμβρίου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και τις οικονομικές ανακοινώσεις.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,5% στις 17.924 μονάδες, o Nasdaq κινείται 0,39% υψηλότερα στις 5.147 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,24% στις 2.109 μονάδες. 

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι εργοαστασιακές παραγγελίες  υποχώρησαν 1% τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας την δεύτερη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Σε ετήσια βάση οι εργοστασιακές παραγγελίες πραγματοποίησαν βουτιά 6,9%. Είναι η 11η διαδοχική μηνιαία πτώση στις εργοστασιακές παραγγελίες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 4%, στα 48 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,8% χαμηλότερα, στα 1.117 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διολισθαίνει έναντι του δολαρίου, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,10.

Άνοδο τριών μονάδων βάσης πραγματοποιεί η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, στο 2,21%. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο επιχειρηματιό μέτωπο, η μετοχή της Chevron καταγράφει κέρδη 1,7%.

Άλμα 3% πραγματοποιεί η μετοχή της Visa.

Νέα άνοδο σημειώνει η μετοχή της Apple, καταγράφοντας κέρδη 1,1%. 

Βουτιά 6% πραγματοποιεί η μετοχή της Spring.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v