Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 165 μονάδων για τον Dow Jones

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα επιχειρηματικά deals. Γύρισε θετικός ο Dow Jones για το έτος. Πάνω από τις 2100 μονάδες ο S&P. "Άλμα" 6% για τη μετοχή της Noble Energy. Προβλημάτισε η μεταποίηση στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό μήνα ο χρυσός.

Μια σειρά από σημαντικά επιχειρηματικά deals οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street κόντρα στα απογοητευτικά στοιχεία μεταποίησης στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η Visa Inc. θα εξαγοράσει τη Visa Europe έναντι 21,2 δισ. ευρώ, η Shire την εταιρεία βιοτεχνολογίας Dyax έναντι 5,9 δισ. δολαρίων και η ThreeHouse Foods την ConAgra Food έναντι 2,7 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, προβλημάτισαν τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ καθώς ο δείκτης μεταποίησης ISM τον Οκτώβριο υποχώρησε σε χαμηλό 2,5 ετών, στις 50,1 μονάδες έναντι 50,2 τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα κρίσιμα στοιχεία ανεργίας Οκτωβρίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,93% ή 165 μονάδων στις 17.828, ο S&P κατέγραψε κέρδη 1,19% στις 2.104 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,45% στις 5.127 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων, η Visa Inc υποχώρησε 3,1% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν οριακά κατώτερα των αναμενόμενων.

Στον αντίποδα η μετοχή της πετρελαϊκής Noble Energy ενισχύθηκε 6% παρόλο που τα έσοδα στο γ' τρίμηνο μειώθηκαν 37% και οι προσαρμοσμένες ζημιές ήταν μεγαλύτερες των προβλέψεων.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 0,84 σεντς, σημειώνοντας «άλμα» 9%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,1038 δολ. από 1,1006 την Παρασκευή.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) κατέγραψε πτώση 1% στα 46,14 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στα 1.135 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,19%.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v