Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall με το βλέμμα σε μάκρο και αργό

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. Νέα πτώση για το αργό πετρέλαιο, κάτω από τα 41 δολάρια. Διολισθαίνει 1% το ευρώ έναντι του δολάριου. Boυτιά 15% για την Nordstrom.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά τα χειρότερα από τις προβλέψεις στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,8% στις 17.307 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,98% χαμηλότερα στις 4.956 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,73% στις 2.031 μονάδες.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,4%.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε στις 93,1 μονάδες τον Νοέμβριο από 90 τον Οκτώβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2% στα 40,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει οριακές μεταβολές στα 1.080 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφει απώλειες 1% έναντι του δολαρίου, στο 1,071.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 15% πραγματοποιεί η μετοχή της Νοrdstrom, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Απώλειες 3% σημειώνει η μετοχή της Nike, ενώ πάνω από 1% υποχωρεί η Apple.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v