Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στην Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά τη χθεσινή βουτιά. Στο 1,05 υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Απώλειες 1,5% για το αργό, κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι. Οριακές κινήσεις για το χρυσό. Σε χαμηλό μήνα υποχωρεί η Apple.

Προσπάθεια ανάκτησης του θετικού εδάφους καταβάλλουν οι δείκτες στη Wall, μετά το χθεσινό sell off που οδήγησε τον Dow Jones 333 μονάδες χαμηλότερα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,08% στις 17.649 μονάδες, o Νasdaq κινείται 0,18% χαμηλότερα στις 4.851 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,11% στις 2.042 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έπεσε 1,6% την περασμένη εβδομάδα, ενώ για το 2015 υποχωρεί 0,7%.

«Η χθεσινή πτώση ήταν μία από τις μεγαλύτερες αυτήν τη χρονιά οπότε το να βλέπεις τις μετοχές να προσπαθούν να σταθεροποιηθούν δεν είναι μεγάλη έκπληξη», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. «Οι τιμές έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες κυρίως λόγω των φόβων για υψηλότερα επιτόκια στο μέλλον και αυξανόμενου φόβου πως τυχόν ενίσχυση του αμερικάνικου δολαρίου αρχίζει να έχει αντίκτυπο στα κέρδη στις ΗΠΑ» πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ συνεχίζει την πτωτική πορεία έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, με την ισοτιμία να διολισθαίνει στο 1,051, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού βουτάει 1,5% στα 47,50 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Η τιμή του χρυσού κινείται 0,18% χαμηλότερα στα 1.158 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Philip Morris σημειώνει πτώση 2%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Είναι η έβδομη από τις τελευταίες οχτώ συνεδριάσεις στην οποία καταγράφει απώλειες.

Πτώση 0,8% καταγράφει η μετοχή της Apple, σε χαμηλό μήνα, μετά τις διακοπές στα iTunes και τα App stores.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v