Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Boυτιά 250 μονάδων για τον Dow Jones

Βαθιά στο κόκκινο οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω ανησυχιών πως η Fed βρίσκεται πιο κοντά στην αύξηση επιτοκίων. Κάτω από τα 1,07 δολάρια υποχωρεί το ευρώ. Πτώση 3% για το αργό. Υποχωρεί 0,5% ο χρυσός. Υποχωρεί 2,45% η μετοχή της Barnes & Noble.

Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street με τους Dow και S&P 500 να διαγράφουν τα κέρδη του 2015, εν μέσω ανησυχιών πως πλησιάζει η πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed. 

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 1,47% ή 264 μονάδες στις 17.732 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,49% χαμηλότερα στις 4.869 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 1,37% στις 2.051 μονάδες. 

«Η συνέχιση της ενίσχυσης του δολαρίου και η κατάρρευση του ευρώ δημιουργούν κάποιες ανησυχίες» ανέφερε αναλυτής στο Βloomberg.

«Η ανησυχία για το τι μπορεί να κάνει η έναρξη των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed στη μεταβλητότητα και στη ζήτηση για στοιχεία ενεργητικού με υψηλότερες αποδόσεις δεν θα φύγει από μόνη της» έγραψε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Kit Juckes, αναλυτής της Societe Generale.

Στην τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος της Ντάλας Fed, ο Ρίτσαρντ Φίσερ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να αρχίσει να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια προτού η οικονομία πιάσει τον στόχο της πλήρους απασχόλησης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται σε νέα πολυετή υψηλά έναντι του ευρώ και του γεν.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικάνικου νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,697 δολάριο. Είναι η πρώτη φορά που πέφτει κάτω από το επίπεδο του 1,07 από το 2003.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος το δολάριο ενισχύεται στα 122,01 γεν, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου διολισθαίνει 2,9% στα 48,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινείται 0,5% χαμηλότερα στα 1.160 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Barnes & Noble υποχωρεί 2,45%. Ο εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε κέρδη που ήταν μικρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη 1,5% σημειώνει η μετοχή της Qualcomm. H εταιρεία παρουσίασε σχέδιο επαναγοράς μετοχών και αύξησε το μέρισμα στα 48 από 42 σεντς προηγουμένως.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v