Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall μετά το sell off

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες στη Wall, μετά τη χθεσινή βουτιά. Στο 1,05 υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Απώλειες 1,5% για το αργό, κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι. Οριακές κινήσεις για το χρυσό.

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά το χθεσινό sell off που οδήγησε τον Dow Jones 333 μονάδες χαμηλότερα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,25% στις 17.708 μονάδες, o Νasdaq κινείται 0,09% υψηλότερα στις 4.864, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,24% στις 2.049 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έπεσε 1,6% την περασμένη εβδομάδα, ενώ για το 2015 υποχωρεί 0,7%.

«Η χθεσινή πτώση ήταν μία από τις μεγαλύτερες αυτήν τη χρονιά οπότε το να βλέπεις τις μετοχές να προσπαθούν να σταθεροποιηθούν δεν είναι μεγάλη έκπληξη», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. «Οι τιμές έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες κυρίως λόγω των φόβων για υψηλότερα επιτόκια στο μέλλον και αυξανόμενου φόβου πως τυχόν ενίσχυση του αμερικάνικου δολαρίου αρχίζει να έχει αντίκτυπο στα κέρδη στις ΗΠΑ» πρόσθεσε.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ συνεχίζει την πτωτική πορεία έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, με την ισοτιμία να διολισθαίνει στο 1,05.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού βουτάει 1,5% στα 47,50 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν  κατά 4,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.

Η τιμή του χρυσού κινείται 0,18% χαμηλότερα στα 1.158 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, πτώση πάνω από 1,5% σημειώνουν οι μετοχές των Valero Energy και Western Digital.

Άλμα 4,9% καταγράφει η μετοχή της GameSpot.

Kέρδη 2,5% σημειώνει η μετοχή της Devon Energy.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v