Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Ενέκρινε πρόγραμμα $17,5 δισ. για την Ουκρανία

Με βάση το σχέδιο του ΔΝΤ η Ουκρανία θα λάβει 10 δισ. δολάρια τον πρώτο χρόνο του προγράμματος. Για ρίσκα προειδοποιεί η Λαγκάρντ.

ΔΝΤ: Ενέκρινε πρόγραμμα $17,5 δισ. για την Ουκρανία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε τετραετές πρόγραμμα διάσωσης 17,5 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ουκρανικό πρόγραμμα είναι φιλόδοξο και περιλαμβάνει ρίσκα, κυρίως αυτά που προέρχονται από το μέτωπο στα ανατολικά, αλλά έχει ισχυρές προοπτικές επιτυχίας, ανέφερε στην ανακοίνωση η κ. Λαγκάρντ. 

«Οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση στις μεταρρυθμίσεις. Έχουν διατηρήσει δημοσιονομική πειθαρχία σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Επέτρεψαν στην συναλλαγματική ισοτιμία να προσαρμοστεί» σημειώνει.

«Πολλά μέτρα κλειδιά είναι εμπροσθοβαρή στο νέο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια για την ενέργεια, την αναδιάρθρωση τραπεζών, τις μεταρρυθμίσεις των κρατικά ελεγχόμενων εταιρειών και τις νομικές αλλαγές με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση του κράτους δικαίου» υπογραμμίζει.

Λίγο μετά την δημοσίευση της ανακοίνωσης, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε από το Βερολίνο πως το σχέδιο του ΔΝΤ είναι να εκταμιεύσει 10 δισ. δολάρια την πρώτη χρονιά του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v