Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέες περιοχές- ρεκόρ κινείται ο S&P

Με τις διεθνείς αγορές να σβήνουν όλες τις ζημιές από την παγκόσμια κρίση του 2007 και την Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ, οι επενδυτές κινούνται επιφυλακτικά. Συνεχίζονται τα καλά στατιστικά στοιχεία στις οικονομία των ΗΠΑ. Ανακάμπτει ο χρυσός.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι διεθνείς αγορές κινούνται στα καλύτερα επίπεδα μετά την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι αμερικανικοί δείκτες άνοιξαν με μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις, αλλά αυτή την ώρα επικρατεί ελαφρά άνοδος. Αν και μικρά, τα κέρδη ωθούν πάντως τους δείκτες σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,13% στις 16.553 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,18% στις 1.889 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,09% υψηλότερα στις 4.271 μονάδες.

Τα διεθνή χρηματιστήρια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι ενδείξεις βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας, οι προσδοκίες για πρόσθετη παροχή ρευστότητας στην ευρωζώνη και οι ελπίδες για «ομαλή προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας, συνηγορούν στο διεθνές ράλι τιμών.

Ο παγκόσμιος δείκτης FTSE All-World ενισχύεται αυτή την ώρα 0,1% στις 272,5 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο 2007. Αν ενισχυθεί 2,6% ακόμη ο διεθνής χρηματιστηριακός δείκτης, θα βρεθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Wall Street έκλεισε χθες σε νέα υψηλά, με τον δείκτη S&P 500 να τερματίζει σε επίπεδα ρεκόρ με άνοδο 0,7% στις 1.885,52 μονάδες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία ξεπερνά τις επιπτώσεις της βαρυχειμωνιάς που έπληξε την ήπειρο.

Σήμερα από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βελτιώθηκε τον Μάρτιο, καθώς οι εργοδότες πρόσθεσαν 191.000 θέσεις στα μισθολόγιά τους.

Τα στοιχεία έχουν ιδιαίτερη σημασία, ενόψει των συνολικών μεγεθών για την απασχόληση και την ανεργία, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στη συνέχεια σήμερα ανακοινώθηκαν τα μεγέθη για τις βιομηχανικές παραγγελίες, πουαυξήθηκαν 1,6% τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 1,3% στις παραγγελίες.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν αυξηθεί 1% τον Ιανουάριο.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, με διάρκεια ζωής 3 ετών τουλάχιστον, αυξήθηκαν 2,2%

Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι ομιλίες δύο στελεχών της Federal Reserve, του Dennis Lockhart και του James Bullard.

Το ενδιαφέρον στις ευρωαγορές επικεντρώνεται στην αυριανή τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Οι αγορές ελπίζουν ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα αναγγείλει νέα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, αλλά πάντως η μεγαλύτερη μερίδα των αναλυτών δεν περιμένουν κάποια συγκλονιστική παρέμβαση στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινείται πτωτικά, μετά και την βουτιά 2% ενδοσυνεδριακά χθές, όταν φημολογήθηκε συμφωνία στην Λιβύη που θα αυξήσει την προσφορά του μαύρου χρυσού. Το συμβόλαιο στην Νέα Υόρκη υποχωρεί 0,32% στα 99,42 δολ. ανά βαρέλι.

Ο χρυσός, που άγγιξε χθες τα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων μετά από 5ήμερη πτώση, κινείται με ανάκαμψη 0,94% στα 1.292 δολάρια ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v