Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Φεύγει από το floor του NYSE

Νέα εποχή για τη Wall Street καθώς εγκαταλείπει το floor η Goldman Sachs. Η μονάδα της αγοράστηκε το 2000 προς 6,5 δισ. δολάρια και θεωρούνταν μία από τις ισχυρότερες εταιρείες trading στην αίθουσα συναλλαγών του NYSE.

Goldman Sachs: Φεύγει από το floor του NYSE

Η Goldman Sachs φεύγει από την αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Η επενδυτική τράπεζα, η ιστορία της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν του χρηματιστηρίου στο Μανχάταν από το 1896, βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης της μονάδας designated market-maker, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, όπως μεταδίδουν οι F.T.

Οι designated market-makers, που κάποτε ήταν γνωστοί και ως «ειδικοί», διαχειρίζονται τις διαπραγμάτευσης της έναρξης και του κλεισίματος των συνεδριάσεων χιλιάδων εισηγμένων μετοχών στο NYSE και έχουν την ευθύνη της παροχής ρευστότητας σε μεμονωμένες μετοχές.

Η συγκεκριμένη μονάδα της Goldman, η Spear, Leeds & Kellogg, αγοράστηκε το 2000 προς 6,5 δισ. δολάρια και θεωρούνταν μία από τις ισχυρότερες εταιρείες trading στην αίθουσα συναλλαγών του NYSE. Σύμφωνα με τους F.T., η τράπεζα φέρεται να έχει βρει αγοραστή για τη μονάδα, την οποία οι αναλυτές αποτιμούν σήμερα στα 30 εκατ. δολάρια ή και λιγότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v