Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Η κυβέρνηση ενέκρινε τον κατώτατο μισθό

Το γερμανικό υπουργείο Εργασίας αναμένει ότι με την εφαρμογή του μέτρου το 2015, περίπου 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα λάβουν υψηλότερο μισθό.

Γερμανία: Η κυβέρνηση ενέκρινε τον κατώτατο μισθό

Tο υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε την Τετάρτη νομοσχέδιο για την εισαγωγή κατώτατου μισθού 8,50 ευρώ την ώρα.

Το μέτρο, το οποίο στοχεύει στα πέντε εκατομμύρια Γερμανών εργαζομένων που κερδίζουν λιγότερα από 8,50 ευρώ την ώρα, θα εφαρμοστεί το 2015.

"Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία που πρέπει να εργάζονται για δυσανάλογα χαμηλούς μισθούς" ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Andrea Nahles. "Στο μέλλον, θα υπάρχει ακριβοδίκαιη ανταμοιβή. Από εδώ και στο εξής, η εργασία δεν είναι αγαθό προς πώληση" τόνισε. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο κατώτατος μισθός δεν θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας.

Όπως μεταδίδει η WSJ, το υπουργείο αναμένει ότι 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα λάβουν υψηλότερο μισθό από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Ο κατώτατος μισθός δεν θα έχει ισχύ για εργαζομένους κάτω των 18 ετών και κατά τους πρώτους έξι μήνες που ένας μακροχρόνια άνεργος απασχολείται στην νέα του εργασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v